digitalna ekspedicija clanak 4JAVNI POZIV:

"Veliko nam je zadovoljstvo da vam predstavimo projektni #DigitalnaEkspedicijaIzazov čiji je cilj da podrži i nagradi najbolje ideje za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji.

Digitalna ekspedicija je naše zajedničko putovanje, osvajanje novih znanja i upoznavanje krajolika koji oblikuju digitalna transformacija sveta u kome živimo i četvrta industrijska revolucija. Jedva čekamo da zajedno sa vama krenemo u ovu veliku avanturu.

Projektni izazov pred vama ima vrlo jasan zadatak: osmisliti idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa (veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje i sl.) koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal u cilju povećanja nivoa digitalne pismenosti učenika, ali i opšte populacije.

Projektni izazov je otvoren za školske timove iz osnovnih i srednjih škola, koje mogu činiti 3-5 učenika i 1-2 nastavnika-mentora. Prijave su otvorene od 24. novembra do 13. decembra 2021. do 12h prepodne. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem onlajn formulara. Komisija će izabrati projektne predloge čija će realizacija biti podržana u iznosu između 100.000,00 RSD i 200.000,00 RSD. Za sva dodatna pitanja ili nedoumice možete pogledati našu stranicu sa dodatnim objašnjenjima, kao i pravilnik konkursnog izazova.

Školski timovi koje komisija odabere za dobijanje podrške, u skladu sa kriterijumima javnog poziva, dobiće navedena finansijska sredstva i imaće na raspolaganju šest nedelja da realizuju svoj projektni predlog. Organizator izazova će pobedničkim projektnim timovima pored finansijske podrške obezbediti i podršku kroz konsultacije i mentorstva od strane eksperata u ovoj oblasti.

“#DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022” je zajednička inicijativa Fondacije Propulsion Fond, Inicijative “Digitalna Srbija”, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV), koja se realizuje u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta “Inicijativa za novu medijsku i digitalnu pismenost” (kratko “Nova pismenost”)".

PRIJAVA NA KONKURS

Tekst preuzet sa ZUOV-a