latinica | ћирилица
Сервантес
Za našu rubriku u kojoj objavljujemo primere dobre prakse stigao je i izveštaj školskih bibliotekara iz Kaone koji objavljujemo u celosti:
 
Dana 25. aprila 2016. godine u Osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić“ u Kaoni govorilo se o Šekspiru i Servantesu. Školski bibliotekari su kreirali prezentaciju kojom su obeležili veliki jubilej – 400-godišnjicu od smrti slavnog engleskog pisca Vilijema Šekspira, ali i velikog španskog pripovedača Migela de Servantesa. Ovo je, ujedno, bila i prilika da se proslavi i Međunarodni dan knjige – 23. april. Ovaj datum je spona između dva velika pisca, koji su obeležili svetsku književnost.
Učenici i nastavnici su imali priliku, zahvaljujući prezentaciji, da se ,,ušunjaju“ u živote dvojice stvaralaca i ,,zavire“ u njihov književni svet. Prisutni su mogli da čuju zanimljive činjenice i pojedinosti iz života ovih književnika. Prezentacija je bila upotpunjena kreativnim panoima koji su svojim sadržajima ,,slavili“ duh engleskog i španskog jezika.

Na kraju programa učenici su sve nas podsetili na lepotu jezika recitujući stihove iz Šekspirovih tragedija na srpskom i engleskom jeziku.