latinica | ћирилица

14807832 1262415720464670 1364649624 oProf. Katarina Ilinčić nam je prosledila kratak prilog za sajt o druženju sa pesnikom Boškom Lomovićem, 20. oktobra 2016. godine, održanom u OŠ „Arsenije Loma" na Rudniku u okviru okružnog književnog programa stručnog usavršavanja nastavnika Moravičkog okruga „Zavičajni pisci u oku profesora 3". Tekst objavljujemo u celosti:

OKTOBARSKO VEČE NA RUDNIKU, UZ STIHOVE I ZVUKE GITARE
U okviru okružnog programa stručnog usavršavanja „Zavičajni pisci u oku profesora“, koji treću godinu uzastopce podstiče Školska uprava Čačak, u četvrtak, 20. 10. 2016. godine u 18 časova, održano je književno veče pod nazivom „Boško Lomović za decu“. Upotpunjeno je pesmom i zvucima gitare u holu OŠ „Arsenije Loma“ na Rudniku. 


U publici je,  pored dece, bilo i nastavnika, roditelja i dragih kolega iz milanovačkih škola. Nastup su imali učenici dramsko-recitatorske i muzičke sekcije. Zračili su te večeri posebnom lepotom i talentom. U govoru i pesmi im se osećao trud, a Boškove stihove su nizali kao bisere. Profesori  Katarina Ilinčić i Radovan Karaulić, kao autori i organizatori ovog susreta, imali su puno razloga da budu ponosni kako na učenike, tako i na gosta-pisca Boška Lomovića, koji je oduševio svojim stihovima, dosetkama, zagonetkama sve prisutne u školskom holu. Mali i veliki Rudničani u publici  nisu štedeli svoje dlanove aplaudirajući!
Posle jednočasovnog druženja, pesnik je na završetku večeri delio autograme okružen decom, uz obećanje da će ih ponovo posetiti na proleće i želju da mu u publici budu najmlađi učenici škole.