latinica | ћирилица

lomaIz OŠ „Arsenije Loma” stiglo nam je obaveštenje o kreativnim radionicama koje su održane tokom Dečje nedelje:

Da ste se početkom oktobra našli u varošici Rudnik, pažnju bi vam privukli dečiji žagor i smeh, u popodnevnim časovima, iz Doma kulture. Četiri dana su se smenjivale kreativne radionice dekupaža, terakote, veza, heklanja i tkanja, izrada predmeta od jute i kartona, izrada nakita od glinamola, reljef u bakru i slikarstvo.
Učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole „Arsenije Loma” imali su prilku da nauče mnogo toga novog, uživajući i iznenađujući se sopstvenim umećima. Ovakve vrste radionica bile su pun pogodak, ispunivši sva očekivanja!
 
Deca su kroz zabavu i druženje otkrivala neki novi svet, a sve zahvaljujući predavačima – članovima udruženja „Rudnički vidici” i njihovom predsedniku, slikaru Ljubiši Stankoviću. Svi oni su sa osmehom i strpljenjem, korak po korak uspevali da ostvare odličnu komunikaciju sa malim ljudima i stvore opuštenu radnu atmosferu. Bilo je istovremeno i edukativno i zabavno, Zbog toga, predavači – Violeta Stanić, Milan Vasiljević, Gordana Veljić, Živana Petrić, Aleksandar Pavlović, Saša Nikolić, Radmila Jovanović, Mina Krstović i Ljubiša Stanković, imaju najlepše pozdrave od svih Lominih učenika!    
  Nikada rudnički Dom kulture nije imao mlađe i brojnije posetioce, nikada oviliki broj dece nije prošao kroz radionice! Zbog toga je Osnovna škola „Arsenije Loma”, na čelu sa direktorkom Draganom Miletić, dobila zahvalnicu za doprinos izložbama i kreativnim radionicama. Bili su ovo, za naše malo mesto, svakako dani za pamćenje, a iskreno verujemo da će ih u budućnosti biti još! Ovo je odličan pokazatelj divne saradnje imeđu škole i lokalne zajednice! (Autor: prof. Katarina Jocić Ilinčić.)