Štampa
Pogodaka: 2100

  humanost 2Ivana Pantović, pedagog, i Petra Čukljević, nastavnik verske nastave, prosledile su Školskoj upravi izveštaj o aktivnostima koje su obeležile novembar u njihovoj školi:
OŠ „Dr Dragiša Mišović“ obeležila je novembar 2018. godine kao mesec humanosti.  Pod simboličnim sloganom „Razlistaj grane na humane strane“ realizovane su aktivnosti u cilju promovisanja solidarnosti i podsticanja humanosti kod učenika.
U toku meseca prikupljali smo garderobu, hranu, školski pribor i sredstva za higijenu, koje smo predali Crvenom krstu i Кolu srpskih sestara. Od prikupljenih slatkiša i grickalica napravljeni su novogodišnji paketići za socijalno ugrožene učenike Škole, a ostatak je prosleđen za akciju „Osmeh na dar“.

 

      
U utorak, 20. novembra prodavali su se kolači, koje su pripremili učenici petog i šestog razreda. Ova akcija dočekana je sa oduševljenjem, a osim prilike da se zaslade, zaposleni i učenici su kupovinom kolača dali doprinos prikupljanju novca u humanitarne svrhe.
 
     U četvrtak, 22. novembra ispred Škole prolaznicima smo delili srca i osmehe podsećajući ih da je svaki dan pogodan da mislimo jedni na druge. Akciju smo nazvali „Dan bez povoda“, smatrajući da ne moramo čekati poseban dan, već da je svaki za pružanje ljubavi i osmeha.

U utorak, 27. novembra volonteri Crvenog krsta u holu Škole održali su predavanje o humanosti, volonterstvu i realizovali su kratak kurs prve pomoći.
        
        Prodajnom izložbom učeničkih rukotvorina, koja je realizovana 27. novembra, obeležen je završetak aktivnosti. Кupovinom čestitki, bukmarkera, narukvica, ukrasnih tegli, svako ko se našao u holu Škole imao je priliku da bude human. Prikupljeni novac će biti usmeren za kupovinu neophodnih stvari materijalno ugroženim učenicima.         
        
  Nastavljena je stalna akcija pod nazivom „Čepom do osmeha“. Učenike svakodnevno podstičemo da odlažu plastične čepove i da razvijaju ekološku svest i humanost. U toku novembra meseca prikupili smo 13 džakova plastičnih čepova.
Veliki odziv učenika u okviru svih aktivnosti tokom meseca humanosti, pokazao nam je da je moguće imati humano i saosećajno okruženje. Veliku zahvalnost upućujemo učenicima, roditeljima, kolegama Škole koji su doprineli da se ova akcija uspešno realizuje.