latinica | ћирилица

obuka bibliotekaraPrva obuka, u nizu jesenjeg ciklusa grupnih obuka o osnovama bibliotečko-informacione delatnosti za školske bibliotekare Moravičkog okruga, održana je u Gradskoj biblioteci u Čačku u ponedeljak, 18. oktobra 2021. g., uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

Obuci je prisustvovalo  25 bibliotekara iz osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga, među kojima je, kao i svake godine, jedan broj nastavnika koji su tek  od početka tekuće školske godine angažovani na bibliotečkim poslovima.


Nakon predavanja, koje je pratila video-prezentacija, Dubravka Ilić i Vladimir Simić, bibliotekari Odeljenja za matične poslove, odgovarali su na brojna pitanja o praktičnom obavljanju bibliotečkih poslova..

Kratak izveštaj sa druge obuke: 

Odeljenje za matične poslove Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” održalo je drugu, jesenju grupnu obuku za školske bibliotekare Moravičkog okruga u četvrtak, 28. oktobra u čačanskoj Biblioteci. Dubravka Ilić i Vladimir Simić, bibliotekari ovog Odeljenja prikazali su praktičan rad u bazi Mreža biblioteka Srbije.

Obuci koja se odnosila na postupak onlajn ažuriranja ove baze i podatke o njihovom poslovanju u šk. 2020/21, prisustvovalo je 20 bibliotekara osnovnih i srednjih škola Okruga. Ovaj način rada je od prošle godine obavezan za sve, pa i školske biblioteke te su zainteresovani bibliotekari dobili korisne odgovore na mnoga pitanja.

Susret je započeo podsećanjem na Međunarodni dan školskih biblioteka koji se obeležava 25. oktobra. Ovim povodom prisutnima se obratila Tijana Petrić, bibliotekar Osnovne škole za obrazovanje odraslih u Čačku. Ona je nakon toga prezentovala projekat „Inovativne metode u obrazovanju odraslihˮ kao primer uspešne saradnje sa slovenačkim partnerima iz Ajdovščine koja se odvija u okviru Erazmus projekta mobilnosti.