Štampa
Pogodaka: 603

tš 2Učešće na svetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai” – Tehnička škola Čačak

Svetska izložba Expo 2020 Dubai, umesto planirane 2020. i 2021. godine, održava se u Dubaiju od oktobra 2021. do marta 2022. godine, zbog pandemije virusa korona. Ovo je prva Svetska izložba organizovana u arapskom svetu, na području Bliskog Istoka. Kroz temu „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti” i tematske celine „Mogućnost”, „Mobilnost” i „Održivost”, manifestacija teži da predstavi najbolje primere saradnje i inovacije iz celog sveta.

Od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, Republika Srbija, zajedno sa više od 190 zemalja iz celog sveta, učestvuje na prestižnoj svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai. Tema učešća Srbije na Svetskoj izložbi je „SRBIJA STVARA IDEJE - Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”.

.

Nastavnice Tehničke škole iz Čačka – Katarina Nedimović Zatežić i  Marija Pešić, u periodu od 13.12. do 17.12.2021. godine,  u okviru tematske nedelje „Znanje i učenje”,  učestvovale su na ovoj prestižnoj izložbi, na kojoj su se na primerima zemalja iz celog sveta upoznale sa budućnošću obrazovanja, segmentima iz informativnog obrazovanja, sistemima znanja, načinima studiranja u UAE. U toku ove tematske nedelje učesnici su bili brojni predstavnici akademske zajednice iz Srbije, fakulteti, mnogobrojne obrazovne ustanove, privrednici. Ostvareni su brojni kontakti, razmenjene ideje i informacije o obrazovanju u našoj školi sa osvrtom na jačanje povezanosti i saradnje škole i privrede u cilju sticanja praktičnih znanja.

Posebno su bili zanimljivi segmenti iz arhitekture paviljona, kao i digitalni svet izložbe, koji su profesorke predstavile bogatom prezentacijom i svojim kolegama u okviru stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Link ka katalogu: https://expo2020.pks.rs/thematic-weeks/knowledge-and-learning/

Link prezentacije:  https://www.canva.com/design/DAE1sbm9A5A/Cv6tMjbbQ-DwA-Gglg87-w/view?utm_content=DAE1sbm9A5A&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer