Štampa
Pogodaka: 317

vs 2Druženje sa pesnikom Vladanom Savićevićem ,,Igre za nezaborav”

,,Mislio sam dok sam bio dete, da ću odrasti kada prestanem da se igram. Srećom, nije bilo tako, još uvek se igram, lepo sam se naigrao i čitajući Vladanovu zbirku ,,Igre za nezaborav”....” Rečima iz predgovora prof. Dejana Кrunića započeli smo druženje sa pesnikom Vladanom Savićevićem u OŠ ,,Dr Dragiša Mišović”, 8. septembra 2022. godine. Povod organizovanja skupa bila je nedavno objavljena zbirka pesama ,,Igre za nezaborav”, posvećena mališanima i očuvanju sećanja ne nekadašnje dečje igre. Pesnik se obratio učenicima mlađih razreda. Čitajući stihove i objašnjavajući kako su nastale pesme, pesnik je izmamio dečje osmehe i aplauze. Učenici su podjednako učestvovali u programu, budući da je druženje bilo interaktivno.

Pesnik, učitelji i učenici imali su priliku da prizovu sećanja i razmene zanimljive priče i uspomene.

Program je bio propraćen muzičkim numerama koje su na klaviru i po svom izboru izveli naši učenici petog razreda Selena Petrović i Viktor Aleksić. Dve učenice osmog razreda, Isidora Savković i Sanja Čolović dodatno su obogatile svečanost svojim učešćem i recitovanjem njima najdražih pesama ,,Dečja znatiželja” i ,, Drugovi”. Кroz ovu zbirku deca otkrivaju reči kao što su: krkače, pasuljara, tapke, klokoće itd. Polučasovno druženje obeležili su stihovi inspirisani pesnikovom porodicom, dečija posvećena pažnja i lepi zajednički trenuci. 

,,Ova zbirka predstavlja riznicu etno građe, zaustavlja zaborav starinskih igara,mogućnost da deca ovog vremena saznaju kako se nekad igralo i otvara mogućnost da pokušaju da se igraju kao što se igralo nekad.“

 Za narednu nedelju planirana su još dva druženja sa pesnikom za ostale učenike naše škole.
Program je organizovala i vodila prof. Milena Miloradović, školski bibliotekar.

Milena Miloradović
Čačak, 12. septembar 2022.