latinica | ћирилица

2. педагошка свеска   математика 6.раз page 001Pravilnik o ocenjivanju učenika u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, „Službeni glasnik RS" br. 34/2019, 59/2020 i 81/2020, u čl. 18 definiše način vođenja evidencije o uspehu učenika:

„Nastavnik u postupku ocenjivanja prikuplja i beleži podatke o postignućima učenika, procesu učenja, napredovanju i razvoju učenika tokom godine u propisanoj evidenciji i svojoj pedagoškoj dokumentaciji.

Pod pedagoškom dokumentacijom, u smislu ovog pravilnika, smatra se pisana dokumentacija nastavnika koja sadrži: lične podatke o učeniku i njegovim individualnim svojstvima koja su od značaja za postignuća, podatke o proveri postignuća, angažovanju učenika i napredovanju, datim preporukama, ponašanju učenika i druge podatke od značaja za rad sa učenikom i njegovo napredovanje."

Koleginica Milkica Marković, nastavnik matematike u OŠ „Mićo Matović", Katići,  rado deli sa nama i svim čitaocima našeg sajta svoj pohvaljeni primer tzv. pedagoške sveske, koja je skup prilagođenih instrumenata praćenja drugih kolega i njenih ličnih primera.

Ukoliko i vi želite da svoje ideje podelite sa drugim kolegama, slobodni ih pošaljite na naš mejl. Nema gotovih rešenja, gotovih  ili propisanih obrazaca, svaki nastavnik pedagošku dokumentaciju vodi, u skladu sa gore navedenim članom Pravilnika, na način koji najviše odgovara njegovom radu i obrazovnovaspitnim potrebama učenika sa kojima radi. 

* Primer vođenja evidencije o uspehu učenika (tzv. pedagoške sveske) prof. Milkice Marković: PEDAGOŠKA SVESKA