poplava 2Na nagradnom konkursu „Vip eko-reporteri" Ambasadora održivog razvoja i životne sredine, organizovanog u okviru programa „Mladi eko-reporteri", učenici naših škola bili su veoma uspešni. Prvo mesto za fotografiju „Mladost" je odnela poplava, mladi žitelji Lučana u jednom danu odrasli i položili veliku maturu osvojila  je učenica Dijana Nikšić iz Srednje škole „Dragačevo" u Guči. U istoj kategoriji,  Olga Đurović, učenica Gimnazije „Takovski ustanak" iz Gornjeg Milanovca, osvojila je drugu nagradu za fotografiju Nemar, dok su Dušan Mirić, Bojan Kojić i Vuk Spasović iz Osnovne škole „Arsenije Loma", Rudnik, osvojili treću nagradu za fotografiju Ranjena planina.

Olga Đurović je bila uspešna i u takmičarskoj konkurenciji  video-snimaka, tako da je njen video-snimak „SMALL BEE vs BIG WORLD" osvojio treću nagradu.

U Moravičkom okrugu raste broj škola koje su dobile status eko-škola, a samim tim, raste i briga za životnu sredinu. Čestitamo mladim vip eko-reporterima Moravičkog okruga na negovanju ekološke odgovornosti i svesti!