Štampa
Pogodaka: 3170

drustvo cirilica slovoDruštvo za srpski jezik i književnost Republike Srbije obaveštava nastavnike, učenike i njihove roditelje o preklapanju termina takmičenja iz srpskog jezika i književnosti sa takmičenjima iz drugih predmeta, kako bi se učenici blagovremeno opredelili za najviše dva takmičenja čiji se termini ne podudaraju. Objavljujemo  obaveštenje Društva i na našem sajtu:

Na osnovu uvida u plan takmičenja koji nam je dostavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zapažena su izvesna preklapanja termina takmičenja, na različitim nivoima. Pošto je to odluka Ministarstva, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije smatra da je veoma važno ukazati učenicima i roditeljima na ova preklapanja, da bi učenici na vreme mogli da se opredele na kojim će takmičenjima učestvovati. Prema odluci Ministarstva, jedan učenik se može takmičiti najviše na dva takmičenja.


Ovu analizu objavljujemo javno da bismo pokušali da izbegnemo teškoće koje nastupaju kada se od nas traži da pomerimo termine takmičenja, što od društava ne zavisi.

Analizu otvorite ovde.