dragisinciTRI TREĆE NAGRADE I TRI POHVALE ZA DRAGIŠINCE 

U organizaciji matematičkog društva Arhimedes, koje organizuje ovo nacionalno takmičenje, priliku da učestvuju dobili su svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji.

U nacionalnom matematičkom takmičenju „Misliša 2021.“ koje je održano 11. marta 2021. godine, iz Osnovne škole „ Dr Dragiša Mišović“ učestvovalo je 37 učenika odeljenja II2 (19), II4 (13) i III2 (5) koji su pokazali svoje matematičko umeće i osvojili tri treće nagrade i tri pohvale. Svaki učesnik dobio je sertifikat, svesku, nalepnicu i karticu članstva društva matematičara Srbije. Škola je, takođe, dobila poklon zbirke matematičkih zadataka.

Ciljevi ovog takmičenja su: motivisanje dece da matematiku uče sa zadovoljstvom; razvijanje interesovanja za nju kod što većeg broja učenika; razvijanje logičko-kombinatornih sposobnosti učenika; podsticanje na dublje usvajanje školske matematike; međusobno druženje i socijalizacija.

Školski tim za organizaciju takmičenja: Mirjana Glišić, Milka Đurović i Irena Glišović.

***

Kako su i učenici iz drugih naših škola osvajali i nagrade i pohvale na ovom takmičenju, predlažemo vam da njihove  uspehe potražite na sajtu navedenog društva: https://www.arhimedes.rs/MISLISA_l.htm