slider8Objavljujemo dopis mr Dušice Blažić, koordinatora takmičenja iz stranih jezika Društva za strane jezike i književnosti:


U prilogu je dopis koji smo dobili iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a koji se odnosi na promenu datuma opštinskog takmičenja iz stranih jezika.
Napominjemo da je osim datuma - sada 3. mart 2018 (umesto prethodno u Kalendaru takmičenja  najavljenog 4. marta  2018),  promenjena i satnica takmičenja, i to:


- ENGLESKI JEZIK - u 12 časova
- FRANCUSKI, NEMAČKI, RUSKI, ŠPANSKI i ITALIJANSKI JEZIK - u 14 časova.

Posebna napomena:
Obaveštavamo nastavnike engleskog jezika da na osnovu rezultata školskog takmičenja, na opštinsko takmičenje škola može da uputi onoliko najbolje plasiranih učenika koliko ima odeljenja osmog razreda. (Npr. ukoliko škola ima 5 odeljenja osmog razreda, nakon završenog školskog takmičenja na opštinsko takmičenje može se uputiti 5 najbolje plasiranih učenika). Razlog ograničenja je veliki broj učenika koji uče engleski jezik.

P.S. Do promene datuma je došlo zbog organizacije najavljenih izbora za Grad Beograd i druge gradove u Srbiji.
Gornje objašnjenje dajemo zbog nedoumica koje je izazvala nedovoljno jasna formulacija u novim Propozicijama za takmičenje.