dali clockDruštvo za srpski jezik i književnost objavilo je na svom sajtu važno obaveštenje koje prenosimo u celosti:

Poštovane kolege,

Pošto je Ministarstvo prosvete pri izradi Kalendara takmičenja imalo na raspolaganju mali broj subota (zbog različitih praznika ili planiranih testiranja učenika), učestala su pomeranja satnica takmičenja.

Ovog puta preklopilo se Republičko takmičenje iz stranih jezika sa okružnim takmičenjem Književna olimpijada.

 

U dogovoru sa Društvom za strane jezike i Valjevskom gimnazijom (na čelu sa predsednicom podružnice tamošnjih nastavnika srpskog jezika i književnosti, Milenom Milisavljević), dobili smo obećanje da će svi učenici srednje škole, koji se takmiče na oba takmičenja, moći da se takmiče u Valjevskoj gimnaziji. Pošto Republičko takmičenje iz stranih jezika počinje u 10 č., neophodno je da se početak okružnog takmičenja „Književna olimpijada”, za sve takmičare-srednjoškolce u Srbiji, 14. aprila 2018. pomeri na 13 č. U Valjevskoj gimnaziji će se takmičiti i učenici koji će u tom periodu boraviti u Petnici.

Početak okružnog nivoa takmičenja „Književna olimpijada” za osnovnu školu ostaje isti.

Najlepše molimo nastavnike učenika koji će se takmičiti u Valjevu 14. aprila od 13 č., a dolaze iz drugih gradova i okruga, da nam dostave mejlom (u Društvo za srpski jezik i književnost Srbije) imena tih đaka, radi valjane evidencije.

Sve ovo trebalo bi da bude u korist i za dobrobit naših učenika.

Srdačno,
Zona Mrkalj.