img 20240207 131229U sredu, 7. februara 2024. godine u Centru za stručno usavršavanje u Čačku,  održana je aktivnost savetnika - spoljnih saradnika za oblast inkluzivnog obrazovanja, Vesne Čeganjac i Milice Кaranac, pod nazivom: „IOP3 – proširen i produbljen program.''
Aktivnosti je prisustvovalo 15 učesnika, a cilj aktivnosti je bio da se nastavnici osnaže u radu sa decom izuzetnih sposobnosti, odnosno da uvide dobrobit i sam značaj takvog rada za učenike, a i za njih same. Aktivnost je ispraćena i od strane Rukovodioca Školske uprave Čačak, Slađane Parezanović.
U uvodnom delu učesnici su kroz prezentaciju upoznati sa zakonskom procedurom, koracima u izradi IOP-a 3, kao i sa delovima pedagoške dokumentacije pojedinačno. Glavni deo je bio radnog karaktera, gde su učesnici radeći u grupama imali mogućnost da opišu jednog učenika i izrade IOP3. Završni deo odnosio se na prezentaciju rada grupa, pitanja i zaključke.


Očekujemo i nadamo se da će ovakve aktivnosti uroditi plodom i da ćemo u narednom periodu imati što više učenika koji će dobiti podršku ovakvim načinom rada, jer smo svesni činjenice da u Moravičkom okrugu imamo veliki broj učenika koji postižu sjajne rezultate na svim nivoima takmičenja, konkursima, međunarodnim takmičenjima i konkursima, učesnici su Regionalnog centra za talente, IS Petnica i dr. pa postavljamo pitanje: Zašto da im ne proširimo vidike i ovakvim vidom podrške?

Informaciju za sajt Školske uprave pripremila Milica Karanac.