latinica | ћирилица

sajamSvojevremeno, Školska uprava Čačak je organizovala Sajam školskog izdavaštva. Bila je to lepa i korisna manifestacija na kojoj su i učenici i nastavnici i roditelji i predstavnici lokalne zajednice mogli bolje da se informišu o raznovrsnim  aktivnostima i programima koje škole Moravičkog okruga ostvaruju, a razmena dobrih primera iz prakse uvek je važna za stručno usavršavanje i profesionalni razvoj zaposlenih. Kako zbog malog broja zaposlenih Školska uprava Čačak više nema mogućnosti da realizuje ovaj lokalni (okružni) projekat, a nijedna ustanova nije preuzela na sebe tu inicijativu, ostaje nam da se na ovaj način upoznajemo sa školskim izdanjima. 

biseriVršnjaci vršnjacima, drugari drugarima... Lepo je i lako učiti od svojih vršnjaka!

Najmlađi čuvari  tradicije i narodne književnosti, učenici prvog razreda  OŠ „Milica Pavlović”, održaće program „Biseri po narodu rasuti“ u Gradskoj biblioteci u Čačku 8. februara u 12 č.

Ovaj program je deo bogatog programa obeležavanja 25 godina postojanja Udruženja „Čuvari dela Vuka Karadžića", koje je osnovano na Savindan 1999. g. kao Ogranak Vukove zadužbine.

Dramatizaciju programa uradile su vredne učiteljice Gorica Đoković i Anđelka Tomović, za muzičku pratnju je zadužena koleginica Mila Aleksić, a u programu učestvuje 55 učenika prvog razreda ove škole.

ibBesplatno stručno usavršavanje u nadležnosti ustanove za sve zaposlene u obrazovanju izuzev nastavnika srpskog jezika i književnosti:


SLUŽIMO LI SE STANDARDNIM SRPSКIM JEZIКOM?


Interaktivnu onlajn radionicu posvećenu unapređivanju govorne kulture (jezičke kompetencije) zaposlenih u obrazovanju i vaspitanju drži prof. dr Isidora Bjelaković, sekretar Odseka za književnost i jezik Matice srpske i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.