latinica | ћирилица
 
radioniceUdruženje „Čuvari dela Vuka Кaradžića” iz Čačka (nekadašnji Ogranak Vukove zadužbine) organizuje  celodnevni program obeležavanja Dana slovenske pismenosti, na  Sv. Кirila i Metodija, 24. maja 2022. godine, pod nazivom  Srpska leksika u prošlosti i danas.
Program se odvija pod pokroviteljstvom Grada Čačka, a u saradnji sa Кnjiževnim programom Doma kulture i Naučno-tehnološkim parkom. 
 U okviru navedenog programa, organizovaćemo dve vršnjačke jezičke radionice za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole. Prva radionica počinje u 11.00 časova, a druga u 13.30 č. Radionice traju po dva školska časa. Broj učesnika je ograničen tako da svaka grupa učesnika može da broji maksimalno po 30 učenika. Škole sa teritorije grada Čačka mogu Udruženju da prijave najviše po deset (10) zainteresovanih učenika, a ukoliko po isteku roka za prijavu ostane još slobodnih mesta,  Udruženje će o tome obavestiti javnost.

prosveta u praksi

U 5. broju elektronskog časopisa „Prosveta u praksi” objavljen je i stručni tekst prosvetnog savetnika Danijele Kovačević Mikić pod nazivom Šta su to individualna svojstva od značaja za učenje?

Zbog onih koji nisu pretplaćeni na ovaj časopis, objavljujemo tekst i na sajtu Školske uprave. 

* Šta su to individualna svojstva od značaja za učenje, Danijela Kovačević Mikić 

* Link za časopis „Prosveta u praksi”: https://profisistem.com/prosveta-u-praksi/

 

 

tehničkaU okviru promocije Tehničke škole u Čačku, zajedno sa učenicima, nastavnice srpskog jezika i književnosti Marina Milošević i Ana Pavlović kreirale su prezentaciju pomoću digitalnog alata Genially.Prateći interaktivne elemente (objekte koji se pomeraju ili trepere), budući srednjoškolci se upoznaju sa smerovima, obrazovnim profilima i postignućima učenika Tehničke škole na raznim takmičenjima.  Prezentacija je osmišljena kao svojevrsna šetnja Tehničkom školom. 

Zavirite: https://view.genial.ly/62337dae7bfa620011ad1972/interactive-content-upozna-tehnichku-shkolu