latinica | ћирилица

romi 2

Кolektiv čačanske Osnovne škole za obrazovanje odraslih  je u sredu, 21. 4. 2021. godine, u Velikoj sali Doma kulture, uspešno realizovao poetsko-muzički program posvećen romskoj kulturi i umetnosti.
U programu su učestvovali nastavnici Škole, uz podršku partnera iz lokalne zajednice i Grada Čačka.

за сајт 3Jedan od problema sa kojima se susreće savremeno školstvo jeste i problem razvijanja motivacije, kao sastavnog dela procesa školskog učenja. Na motivaciju učenika za učenje nastavnik i te kako može da utiče i u savremenom obrazovnom okruženju. Zadovoljstvo učenika, a samim tim i bolja postignuća, po brojnim istraživanjima, veća su i bolja što su nastavne metode i oblici različitiji.
A kako danas mlade ljude podstaknuti na to da zavole književnost i čitanje?
Mogućnosti su raznovrsne, a mi smo izabrali da vam predstavimo kako su na to pitanje odgovorile naše uvažene koleginice doktorand Verica Кostić i Nataša Buha, pripremajući časove koji se emituju na RTS-u, na obrazovnoj platformi Moja škola.

goranNe događa se često da dobijemo ovakav dopis. Zato ćemo radost podeliti sa svima vama koji pratite naš sajt. 

Uz saglasnost direktora OŠ Mićo Matović(Katići)  Vojislava Milovića i pisca Gorana Petrovića, dopis objavljujemo u celosti: 

Poštovana Danijela,

Imam potrebu da se zahvalim Vama i Školskoj upravi na saradnji, smernicama i pomoći pri realizaciji projekta snimanja časova za RTS. Posebno imam potrebu da se zahvalim supervizoru za srpski jezik Oliveri Кrupež - na stručnosti, sugestijama, brižljivoj analizi i vremenu koje je posvetila časovima naših nastavnica srpskog jezika. Zatim imam potrebu i da se svima vama pohvalim, u ime škole, u ime koleginice srpskog jezika Marije Vuković Đedović i svoje ime - časovi koje je koleginica Marija snimila, naišli su na pozitivan prijem u prosvetnim krugovima, i među nastavnicima, i među decom - a nisu ostali neprimećeni ni od strane samog pisca.