latinica | ћирилица

radionica nasiljeZa predstavnike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Čačka

Napomena: za predstavnike ustanova sa teritorije Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Lučana. radionica će biti organizovana u drugom polugodištu šk. 2023/2024. g.

Poziv na radionicu: „Moja škola – moje bezbedno mesto”

Pozivamo koordinatore školskih timova za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i predstavnike učeničkih parlamenata (po dva učenika ) da prisustvuju radionici „ Moja škola – moje bezbedno mesto”.


Radionicu će održati savetnici - spoljni saradnici Školske uprave Čačak za prevenciju nasilja u Centru za stručno usavršavanje Čačak, 26.12.2023. u 11 sati.
Cilj radionice je osnaživanje i povezivanja predstavnika učeničkih parlamenata i timova za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja za intervenciju i prevenciju nasilja u školama.
Nakon radionice učenici će znati da prepoznaju oblike i nivoe nasilja u realnim situacijama i biće u stanju da proaktivno deluju na nivou svoje škole u prevenciji nasilja, a predstavnici školskih timova biće osnaženi u realizaciji planova i prevazilaženju postojećih teškoća u radu.

Srdačno!

Savetnici - spoljni saradnici za prevenciju nasilja:
Sanja Ranković Ilić, Đilijano Đulić i Marija Vulović