latinica | ћирилица

zavrsni ispitObaveštavamo Vas da je, kao i prethodnih godina, pripremljen školski izveštaj o rezultatima završnog ispita koji je održan u junskom roku školske 2022/2023. godine.

 Školski izveštaj je dostupan na administrativnom portalu Moja srednja škola, sadrži pet analiza koje se odnose na različite elemente završnog ispita i omogućava relevantne analize u vezi sa obrazovnim postignućima učenika na jedinom eksternom ispitu na nivou osnovnoškolskog obrazovanja.

 Pozivamo Vas da preuzmete školski izveštaj (pet analiza), kao i Uputstvo za korišćenje školskog izveštaja i da, zajedno sa odgovarajućim školskim timovima, pristupite razmatranju dostupnih prikaza koji imaju višestruku upotrebnu vrednost u planiranju unapređivanja nastave.

 Takođe, podsećamo i na to da se školski izveštaji koriste u postupku samovrednovanja i spoljašnjeg vrednovanja u proceni ostvarenosti standarda 3.1. (Oblast Obrazovna postignuća učenika), ali i drugih standarda.

 Budući da je u junu 2023. godine izmenjen sadržaj završnog ispita, jer je umesto kombinovanog testa uveden izabrani test znanja, Ministarstvo prosvete je pokrenulo postupak za izmenu i dopunu Pravilnika o standardima kvaliteta rada ustanova, u delu za škole – standard 3.1. Po objavljivanju izmena i dopuna navedenog pravilnika, sve osnovne škole će biti obaveštene posredstvom školskih uprava.

Koraci za preuzimanje izveštaja prosleđeni su školama elektronskom poštom.