Dom ucenika CacakNovi dom učenika, prema ugovoru biće završen tokom ove godine, a ukupna vrednost radova iznosi 130.698.000 dinara.

Smeštajni kapacitet novog doma biće za 137 učenika, u trokrevetnim sobama urađenim po savremenim standardima. Površina doma je oko 3000 kvadrata, a u okviru doma biće opremlјene i prilagođene sobe za učenike sa posebnim potrebama.

Pomoćnik ministra za učenički i studentski standard i investicije mr Ljubiša Antonijević rekao je nakon potpisivanja Ugovora, da se novi dom gradi kreditnim sredstvima Centralne evropske banke u okviru unapređivanja učeničkog i studentskog standarda u Srbiji.

 

„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nastaviće da radi na unapređivanju i podizanju kapaciteta i uslova smeštaja i ishrane na teritoriji Republike Srbije“, naveo je Antonijević .

Momčilo Petković, direktor Doma učenika srednjih škola u Čačku naveo je da je smeštajni kapacitet postojećeg Doma učenika 120 mesta i da je zbog velikog interesovanja neophodno izgraditi novi. Grad Čačak se obavezao da obezbedi sve neophodne infrastrukturne uslove.

Ceo članak možete pročitati na sajtu MPNTR: Vesti