vericaNastavnica srpskog jezika i književnosti Verica Кostić, zaposlena u OŠ „Sreten Lazarević” u Prilikama, i ove školske godine osvojila je nagradu koja nosi ime prof. dr Milije Nikolića, našeg čuvenog metodičara srpskog jezika i književnosti. Nagrada se dodeljuje za najbolje metodičke pripreme u okviru Takmičenja iz metodike nastave srpskog jezika i književnosti koje organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije.
Na ovogodišnjem takmičenju nastavnica Verica osvojila je drugu nagradu na temu utvrđivanja padeža u petom razredu osnovne škole. Ovo je druga godina zaredom u kojoj je nastavnica Verica nosilac pomenute nagrade.

U školskoj 2017/18. godini nagrađena je njena priprema za obradu romana Orlovi rano lete, Branka Ćopića.
Кriterijumi koji su polazište za procenu kvaliteta priprema na takmičenjuodnose se na originalni pristup i rešenja postavke časa. Prilikom odabira najboljih priprema vrednuje se stručnost, primerenost uzrastu, kreativnost i doprinos pripreme metodici kao nauci o nastavi. U komisiji za  odabir najkvalitetnijih priprema nalaze se  profesori Metodike nastave srpskog jezika i književnosti sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nagrade i diplome nastavnicima koji su bili najuspešniji na ovom takmičenju dodeljene su 1. februara 2019. u okviru Republičkog zimskog seminara na Filološkom fakultetu u Beogradu.