srecno na zavrsnom ispitu 1024x1024Dragi osmaci,
Polaganje završnog ispita i upis u srednju školu samo je jedna od brojnih raskrsnica na koje će vas život dovesti dok birate put koji je za vas najbolji.
Nemojte da imate tremu, jer svi koji to žele, biće upisani u neku srednju školu - mesta za sve ima dovoljno!
Ne žurite sa odgovorima. Pročitajte polako sva pitanja, pa grafitnom olovkom odgovarajte najpre na pitanja koja su vam poznata i laka, a posle polako razmišljajte i o onim pitanjima koja vam se na prvi pogled učine teškim ili nepoznatim. Ako je zadatak u vezi sa nekim tekstom, prvo pročitajte tekst, polako, razmišljajući o tome šta čitate, a potom pročitajte pitanja, pa se ponovo, po drugi put, s pitanjima u glavi, vratite tekstu i potražite u njemu odgovore.
Nemojte olako da odustajete od pitanja koja vam se učine teškim i nemojte "kalkulisati" o tome koliko vam je bodova potrebno za upis već uradite test u celosti. Vama na prvom mestu, zatim vašoj porodici i vašoj školi i sistemu u celosti, važno je da pokažete svoj maksimum i odgovorite na što više pitanja sa sva tri obrazovna nivoa. Neka završni ispit bude vaš prvi profesionalni izazov! Uradite ga NAJBOLJE što možete!


Ne zaboravite da hemijskom olovkom potvrdite svoje odgovore, jer se odgovori grafitnom olovkom ne priznaju!
Doručkujte pre polaska na ispit, ponesite sa sobom neophodan pribor i đačku knjižicu, ali i flašicu vode i vodite računa o tome da ne dehidrirate, jer je zdravlje uvek na prvom mestu!
Školska uprava Čačak vam želi što manje stresa, što više ličnog zadovoljstva pokazanim znanjem i mnogo uspeha.