ovaaaaaaaaPandemija je u toku... Ali ona nije razlog da ne vodimo računa o zaštiti i uređenju životne sredine, koja nas okružuje. Na to nas podseća i Svetski dan planete Zemlje, 22. aprila kao i zaposleni u OŠ “Arsenije Loma” na Rudniku:

“Kažu ovih dana, stručnjaci i naučnici da pandemija koronavirusa ima veoma zadivljujući uticaj na planetu Zemlju, a veoma je teško zamisliti da u toku jedne teške i očajne borbe protiv nevidljivog neprijatelja postoji svetla tačka...Kažu, ti isti naučnici, da su konačno „progledali“ i nebo i zemlja...To ćemo svakako osetiti i uveriti se. Do tada, imamo dokaze, da se u našem okrugu, u jeku pandemije, itekako radi na očuvanju životne sredine, u ovom slučaju, u pitanju je uređenje školskog dvorišta…” - ističe eko-koordinator Katarina Ilinčić.

img 20191226 120923U četvrtak 26. decembra 2019. godine škole Moravičkog okruga, koje su uključene u projekat Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja "Obogaćeni jednosmenski rad", odazvale su se inicijativi Školske uprave u Čačku da se održi promotivni dan aktivnosti obuhvaćenih ovim Projektom.

received 457418338485660Učenici sa potrebom za dodatnom obrazovnom podrškom OŠ"Kralj Aleksandar I" iz Gornjeg Milanovca zajedno sa svojim nastavnicama - defektolozima Zorom, Aleksandrom i Isidorom učestvovali su u izradi novogodišnjih ukrasa.

gimnazionNa međunarodnom konkursu koji je organizovao beogradski časopis Ogledalo, školski list Gimnazion čačanske Gimnazije, osvojio je prvu nagradu. Na konkursu je učestvovala 21 škola iz Slovenije, BiH, Crne Gore i Srbije. Nagrada je dodeljena prošlog četvtka u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

— Ovo je četvrti Bellist. Do sada smo uvek bili pri vrhu ali nikada nismo osvojili prvo mesto. Mislim da je najveći kvalitet lista sjajni tekstovi koje pišu i đaci i profesori. U svakom broju ima po 50 tekstova učenika iz raznih generacija. Pratimo život škole i naše sredine rekla je profesorka Ivanka Tankosić, glavni i odgovorni urednik lista.

Ogledalo je časopis učenika i profesora srednjih škola i rade pod pokroviteljstvom Matematičke gimnazije u Beogradu. Sada trenutno imaju konkurs za kratku priču i esej i to objavljuju u svom časopisu Ogledalo.

img 5d170069ed3bb9af32d719b97c9cb52f vRTS putem akcije „Knjiga solidarnosti“ donirao je 14.11.2019. godine Gimnaziji u Ivanjici 1100 knjiga.

Decenijama slušaoci i gledaoci radija i televizije donatori su akcije „Knjiga solidarnosti“ koja za cilj ima opremanje škola i školskih bibiloteka širom naše zemlje. Od osnivanja 6. oktobra 1972. godine „Knjiga solidarnosti“ je jedinstvena aktivnost naše medijske kuće) koja ima humaniratnu, kulturnu i prosvetiteljsku misiju i stiže svuda tamo gde se govori, čita i piše na srpskom jeziku.

Učešće u programima „Knjiga solidarnosti“ za ove četiri decenije uzeli su najuglednija imena iz svih oblasti kulturnog, prosvetnog i umetničkog stvaralaštva.