latinica | ћирилица

gimnazija bibliotekaSrpska akademija nauka i umetnosti (SANU) i Biblioteka SANU obogatili su knjižni fond Gimnazije u Ivanjici vrednom donacijom 18.1.2022. godine. Srpska akademija nauka i umetnosti u okviru ostvarivanja svojih zadataka izdaje stalne i povremene publikacije iz oblasti nauke, kulture i umetnosti – preko serija koje ustanovljava Predsedništvo SANU.

 Srpska akademija nauka i umetnosti objavljuje: dela članova SANU i drugih naučnih radnika o pitanjima koja su predviđena dugoročnim naučnoistraživačkim planom Akademije;

mudl

Hibridna nastava predstavlja fleksibilan pristup organizaciji nastave koji podrazumeva kombinovanje neposrednog rada u školi i onlajn nastave. Za vreme hibridne nastave nije obavezno da nastavnici i učenici tokom čitavog trajanja obrazovno-vaspitnog rada budu u neposrednom kontaktu već se njihov udeo planira u odnosu na dati kontekst (npr. prirodu predmeta, potrebe i uzrasne karakteristike učenika i sl.). U naučnoj zajednici, hibridna nastava jeste prepoznata kao razvojni pravac savremene nastave i učenja.

biljanaNa takmičenju iz metodike nastave srpskog jezika i književnosti nastavnika osnovnih i srednjih škola, u organizaciji  Društva za srpski jezik i književnost Republike Srbije, prvo mesto i nagradu  „Prof. dr Milija Nikolić” osvojila je prof. Biljana Ajdačić zaposlena u ivanjičkoj Gimnaziji. 

Tema njene metodičke pripreme glasi: Tragom neiskaza duše u narodnoj baladi  „Hasanaginica”.

Ovo nije prva nagrada pedagoškog savetnika Biljane Ajdačić. Više o njenim postignućima pročitajte: