latinica | ћирилица
screenshot 20201025 111304 samsung internetMedicinska škola iz Čačka osvojila je priznanje na konkursu Fondacije Tempus i centra Euroguidance koji se bavi karijernim vođenjem i savetovanjem. 
Tim Medicinske škole u sastavu Ivana Čvorović Plavšić, prof. preduzetništva, Nataša Pantović, prof. računarstva i informatike, i Sanja Perovanović, prof. srpskog jezika i književnosti, napisale su „Priručnik za pametnu i laku komunikaciju", podstaknute problemima poslovne komunikacije sa kojima su se učenici susretali u onlajn nastavi. Priručnik je napisan kako bi se prevazišli realni problemi u vezi sa poznavanjem poslovnog bontona, digitalnom i jezičkom pismenošću.

pozivnica za zoricu

Udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića"” nastavlja realizaciju bogatog godišnjeg programa, uz podršku Grada, Narodnog muzeja, Gradske biblioteke, Doma kulture, Školske uprave i Centra za stručno usavršavanje. U programu „Savremena srpska književnost” zastupljeni su i zavičajni pisci, što je nastavak projekta „Zavičajni pisci u oku profesora”.

U subotu, 24. oktobra 2020. godine, u 19 časova, u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku biće predstavljeni pesnici Književnog društva „Zapis” iz Gornjeg Milanovca: Ljiljana Bralović, Dara Radojević, Jasmina i Lazar Biorac i Dragan Vasić. Urednik programa je Zorica Lešović Stanojević.

 

bibliotekariGradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” je u četvrtak, 22. oktobra bila domaćin i suorganizator redovnog radnog sastanka Stručnog veća Društva školskih bibliotekara Srbije za MO, koji je okupio 33 školska bibliotekara. Tom prilikom predstavljen je i priručnik „Bibliotečke kompetencije za XXI vek”, u izdanju čačanske Biblioteke, autora Dubravke Ilić, Danijele Кovačević Mikić, Biljane Lukić i dr Bogdana Trifunovića.

Sastanak je otvorio direktor čačanske Biblioteke i predsednik Bibliotekarskog društva Srbije dr Bogdan Trifunović koji je izrazio zadovoljstvo što matična ustanova ostvaruje uspešnu saradnju sa školskim bibliotekarima. Takođe je naglasio da su bliska komunikacija kao i strukovno povezivanje u okviru BDS i ključevi za unapređenje rada i položaja školskih bibliotekara u savremenoj bibliotečko-informacionoj delatnosti.