latinica | ћирилица

oliveraDr Olivera Krupež, zaposlena u OŠ „Milica Pavlović" iz Čačka, prosledila je izveštaj o aktivnosti koja je i vid stručnog usavršavanja (iniciranje i učestvovanje u podizanju kvaliteta pedagoške prakse) i kulturni i obrazovni program.

Učenici i nastavnici OŠ „Milica Pavlović” organizovali su u nedelji uoči školske slave niz uglednih aktivnosti promovišući na različite načine duh svetosavlja i trajne moralne vrednosti. Učenici i nastavnici OŠ „Milica Pavlović” organizovali su u nedelji uoči školske slave niz uglednih aktivnosti promovišući na različite načine duh svetosavlja i trajne moralne vrednosti. U svečanoj sali OŠ „Milica Pavlović”, u četvrtak, 24. januara u 19.00 organizovana je promocija knjige Priče Slađane Parezanović. Olivera Кrupež, prof. književnosti i srpskog jezika, priredila je prvo izdanje četiri priče Sunčica, Čaba, Anđela i Bombondžija za Sajam školskog izdavaštva 2018. godine.

drustvoNa 60. Republičkom zimskom seminaru, održanom od 1. do 3. februara  2019. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu učestvovala je i Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik. Ona je kao mentor Regionalnog centra za talente Čačak govorila o tome kako nastavnici mogu da sarađuju sa centrima za talente i na koji način mogu da unapređuju rad sa učenicima izuzetnih sposobnosti, pružajući odgovarajuću obrazovnovaspitnu podršku svakom učeniku, u odnosu na individualno postavljene ciljeve učenja, bilo diferenciranjem i individualizacijom  nastave, bilo bogaćenjem vannastavnih programa rada. 

img 56a36c88276ded0592511c88a610a3e1 vLepa vest stiže nam iz OŠ „Dr Dragiša Mišović“
Program Кreativni raspust realizuje se u OŠ „Dr Dragiša Mišović“ u toku februarskog raspusta. Učestvovanje u aktivnostima je besplatno i dobrovoljno. Program čine raznovrsni, zanimljivi i edukativni sadržaji prilagođeni uzrastu i interesovanjima učenika. Za najmlađe učenike, prvake i drugake, organizuje se projekcija crtanih filmova, a kreativne radionice se održavaju i u produženom boravku.Trećaci se nadmeću u Igrama bez granica, ali i vežbaju dodatne zadatke iz matematike u okviru radionice Svratiš na matiš. Četvrtaci pohađaju likovne radionice na kojima  specijalnim bojama crtaju po platnu, ali se i na posebnim radionicama oprobavaju u ulozi kuvara. Za sve učenike mlađih razreda realizuju se origami radionice. Šestaci će gledati svet Кroz matematičke naočare, a za učenike starijih razreda nastavnici srpskog jezika, matematike, hemije, nemačkog jezika realizuju dodatnu nastavu ili pripremnu nastavu za završni ispit. Atmosfera na radionicama je vesela i prijatna.