latinica | ћирилица

jelena filipovic„Svaka trka je prevazilaženje sopstvenih granica. Ja sam krenula sa toliko strahova, a vratila sam se bez ijednog. Jer tamo ste vi i priroda i imate vremena da se suočite sami sa sobom i rešite neke svoje unutrašnje dileme” – ovo su reči Gornjomilanovčanke Jelene Filipović koja je prva Srpkinja koja je uspela da dođe do cilja u Trci divova.

Prof. Jelena Filipović iz Gornjeg Milanovca je deset godina godina sanjala o tome kako bi bilo učestvovati u „Trci divova" i preći planinsku stazu dugu čak 356 kilometara i ukupan uspon od 27.000 metara nadmorske visine...

tempusLepa vest stiže nam iz čačanske Gimnazije:

Poštovane, sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je projekat Gimnazije u Čačku „Izazovi i mogućnosti podučavanja i učenja za XXI vek“ odobren za finansiranje u 2020.g. od strane Fondacije Tempus iz programa Erazmus+.
Odluku o odabiru projekata za finansiranje donela je Fondacija Tempus na osnovu pravila programa Erazmus+, uzimajući u obzir, kao dva glavna kriterijuma, rang listu formiranu prema broju poena koje su projektnim prijavama dodelili spoljni ocenjivači tokom ocenjivanja ispunjenosti kriterijuma kvaliteta i raspoloživih sredstva za ovaj konkursni rok. Prema tim kriterijumima gimnazijski projekat je zauzeo prvo mesto.

srpski jezikObjavljujemo program obuke „Ka savremenoj nastavi srpskog jezika i književnosti" koju Društvo za srpski jezik i književnost iz Beograda poklanja nastavnicima srpskog jezika i književnosti Moravičkog okruga.

Seminar će biti održan 26. oktobra 2019. godine u Centru za stručno usavršavanje zaposlenih u Čačku za 60 nastavnika (dve grupe). Seminar počinje u 11 časova i traje do 15.15.

Program: