latinica | ћирилица

img 1825Školska uprava Čačak čestita Biljani Uskoković Brković i Dušici Stanojević, nastavnicima biologije, na nagradama za najbolju metodičku inovaciju u nastavi biologije.

Savetnik – spoljni saradnik i pedagoški savetnik Biljana Uskoković Brković poslala nam je tim povodom i kratak izveštaj za sajt, koji objavljujemo u celosti:

Posvećeno prerano izgubljenom kolegi i prijatelju, Zoranu Iliću, nastavniku biologije i direktoru OŠ „Milica Pavlović” Čačak.

Univerzitet u Beogradu – Biološki fakultet i Centar za obrazovnu tehnologiju, metodičko usavršavanje i karijerno vođenje nastavnika biologije, drugu godinu zaredom, nagradio je Biljanu Uskoković Brković, nastavnika biologije, za najbolju metodičku inovaciju u nastavi biologije za školsku 2023/2024. godinu.

Na 13. konkursu „Saznali na seminaru – primenili u praksi”, koji svake godine organizuje Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), u Bazu primera dobre prakse uvršten je rad „Mali Princ" Antoana de Sent Egziperija. Autor rada je Tanja Đorđević, nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ „Milica Pavlović”, pedagoški savetnik.
Rad u Bazi primera dobre prakse na sajtu Zavoda možete pogledati klikom na link: https://zuov.gov.rs/saznali-na-seminaru-i-primenili-u.../...
Produkt rada je blog Mali Princ, Antoan de Sent Egziperi: https://maliprincegziperi.weebly.com/

Hvala koleginici koja je vest podelila sa nama. Čestitamo!

5391 skajdUdruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića” u godini jubileja (25 godina postojanja) realizuje obuku „Unapređivanje jezičke kompetencije nastavnika (1. deo) – Poznavanje i primena pravopisne norme” u Centru za stručno usavršavanje u Čačku, 24. maja 2024. g. na Dan slovenske pismenosti i kulture, sa početkom u 13 č.

Obuka se Rešenjem ministra nalazi na listi programa od javnog interesa, što znači da se radi o besplatnoj, akreditovanoj, jednodnevnoj obuci (broj 5931).

Obuka je namenjena svim nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima koji nisu srbisti po obrazovanju. Standardi kompetencija za profesiju nastavnika i njihovog profesionalnog razvoja ukazuju na neophodnost primene standardnog srpskog jezika u nastavi. Ova obuka upravo tome doprinosi.

Obuka je interaktivna, dinamična, a radni materijal se priprema na osnovu primera iz školske dokumentacije i sa školskih veb-sajtova, zbog čega je veoma primenljiva u praksi.