latinica | ћирилица

 

bub

 

Centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, pri Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, obavestio je koleginicu Biljanu Uskoković Brković da je na konkursu „Saznali na seminaru i primenili u praksi" za 2020. g.. njen rad Nasleđivanje osobina i nasledne bolesti izabran za prvu nagradu. Rad će se naći u bazi primera dobre prakse koja se nalazi na sajtu ZUOV-a. Dodela nagrada će biti, ako situacija u zemlji bude to dozvolila, 12. februara 2021. godine. Rad  prof. Biljane Uskoković Brković, nastavnice biologije u OŠ „Milica Pavlović",  biće objavljen i u „Prosvetnom pregledu". Čestitamo koleginici na još jednom uspehu u nizu na koji nas je već navikla!

picture1Deo zajedničkog projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja jeste i Obuka zaposlenih u obrazovanju za primenu obrazovnih standarda i samovrednovanje rada ustanova u osnovnom i srednjem obrazovanju. Ova jednodnevna obuka je na listi obuka koje odobrava ministar prosvete.

Poslednje dve grupe ustanova će ovu obuku proći putem ZOOM aplikacije, uz podršku voditelja Slađane Parezanović (rukovodioca Školske uprave Čačak) i Danijele Kovačević Mikić (prosvetnog savetnika):

  • prva grupa, u utorak, 8. decembra 2020. godine
  • druga grupa, u sredu, 9. decembra 2020. godine.

подршкаPutem našeg sajta, kolege razmenjuju i primere dobre prakse i korisne preporuke. Vođena tom željom, obratila nam se koleginica Marija Jakšić, čiji dopis objavljujemo: 

Kao član tima digitalnih mentora pri ZUOV-u koji je obezbedio mentorsku podršku školama u vidu tiket sistema, kao nastavnik - digitalni praktičar, upoznata sam sa mnogim teškoćama u okviru onlajn nastave. Šaljem vam linkove do korisnih uputstava na temu Gugl učionice, video poziva/ časa, ali mnogih sjajnih uputstava za digitalne alate čiji sam kreator ili kokreator uz Tim digitalnih mentora. Sigurna sam da će pomoći kolegama i učenicima.