latinica | ћирилица

 

Olivera

U utorak 16. maja 2017. godine u 18 časova u OŠ „Filip Filipović” u Čačku održano je o književno druženje sa Oliverom Nedeljković, na kojem je biti prikazana knjiga „Pričino dete”, za koju je Olivera Nedeljković dobila Nagradu „Momčilo Tešić”. Ovo druženje je naknadno uvršteno u program stručnog usavršavanja nastavnika Moravičkog okruga „Zavičajni pisci u oku profesora 3” (u prvobitnoj  verziji ovog programa bila je najavljena promocija u Trnavi „Posteljice” Olivere Nedeljković, knjige lirske proze ovenčane nagradom „Zlatno slovo", što je odlaženo do daljnjeg).

hemijaU Gimnaziji u Čačku će u sredu, 17. 5. 2017. godine, sa početkom u 19 časova, biti organizovan susret nastavnika hemije, povodom osnivanja Podružnice SHD-a u Čačku, a na predlog Srpskog Hemijskog Društva.

Po preporuci Prof. Dr Živoslava Tešića, koji trenutno obavlja poslove Predsednika SHD-a, i posredstvom Dr Dejana Opsenice, naučnog savetnika IHTM-a, predloženo je da skup u cilju osnivanja Podružnice organizuje nastavnica Gimnazije u Čačku, Danka Vujičić.

KnjizevnoVeceDom1 1024x575U toku je završnica okružnog programa stručnog usavršavanja nastavnika „Zavičajni pisci u oku profesora 3". Ostalo je još nekoliko književnih promocija ili susreta čiji su datumi promenjeni u odnosu na najavljeni program zbog objektivnih okolnosti. Ovaj program, koji je imao veliku pažnju medija i javnosti, ostvario je svoje glavne ciljeve: izlazak nastavnika iz učionica i osmišljavanje kreativnih promocija pisaca iz zavičaja kao vid stručnog usavršavanja u nadležnosti ustanove, bogaćenje kulturnog života, saradnja sa lokalnom zajednicom, pisanje stručnih radova i sl.