latinica | ћирилица

asdasMinistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja započinje konsultativni proces po pitanju nacrta Okvira digitalnih kompetencija – Nastavnik za digitalno doba koji je kreiran je sa ciljem da podrži nastavnike iz sistema obrazovanja u Srbiji u procesu integracije digitalnih sadržaja u svakodnevnu praksu. U dokumentu su navedene i definisane veštine, ciljevi i očekivani ishodi koji čine korpus digitalnih kompetencija nastavničke profesije. Nastavnici dokument mogu koristiti za procenu sopstvenih veština i promišljanje o sopstvenoj praksi kao i za identifikaciju narednih koraka svog profesionalnog razvoja.

Realizatorima obuka ovaj dokument može biti koristan za unapređenje kvaliteta i relevantnost stručnih programa, a donosioci odluka na osnovu njega mogu proceniti i revidirati postojeće regulative i kreirati programe podrške.

Osim unapređivanja IKT infrastrukture, povećanja dostupnosti relevantnim IKT obukama, organizovanja skupova, ovo je još jedna od aktivnosti koje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovodi u nastojanju da primenom IKT-a doprinese osavremenjivanju nastavne prakse.

Svi zainteresovani koji žele da dostave komentare na nacrt, molimo da koriste formular u prilogu i da ga proslede do 1. marta 2017. godine putem elektronske pošte na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom komentari na tekst Okvira.

PREUZMITE NACRT dokumenta

PREUZMITE FORMULAR za komentare na Nacrt

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja