latinica | ћирилица

путш 2Marina Milošević, profesor srpskog jezika i književnost u Tehničkoj školi u Čačku, pripremila je za sajt Školske uprave Čačak informaciju o tome kako su predškolci posetili ovu školu:

       U okviru Dečje nedelje, u četvrtak 4. 10. 2018. godine, Tehničku školu su zajedno sa svojim vaspitačima posetili predškolci iz vrtića „Sunce”  kao i deca iz starije grupe u vrtiću „Majski cvet”  (PU „Radost” iz Čačka). Svoja prava i želje da se bezbrižno igraju, beru cveće, druže se i svet učine lepšim mestom iskazali su kroz svoje crteže prateći tako slogan Moje je pravo da živimo srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja, moto ovogodišnje manifestacije. Učenici Tehničke škole su, uz podršku profesora srpskog jezika i književnosti Marine Milošević i Ane Pavlović, pripremili prigodan program koji su kroz pesmice, igre i razne sportske veštine upotpunili mali drugari.

Mališanima se rečima dobrodošlice obratila prof. Katarina Nedimović Zatežić koja je učestvovala u organizaciji čitavog događaja. Posebno oduševljenje izazvala je ,,pametna kuća''. Deca su, kroz svet animacije, postajala stanovnici te kuće. Igrajući se automobilom na daljinsko upravljanje, maturskim radom učenika Tehničke škole, neki su poželeli da odmah postanu njeni đaci. Dok su razgledali makete građevinskih objekata, shvatili su čime se to bave arhitekte. Druženje se završilo na sportskim terenima, još jednim iznenađenjem Tehničke škole. Gosti su otišli noseći osmeh na licu i bedž sa amblemom škole na reveru, kao uspomenu na ovu posetu, a domaćini veruju da će neko od tih nasmejanih lica za nekoliko godina prepoznati u školskoj klupi. Veliku podršku ovom događaju pružili su prof. Nikola Bošković, Zorica Marjanović, Nataša Bošković i Vesna Topalović.