latinica | ћирилица

biologijaNastavnik biologije u Osnovnoj školi „Vučić Veličković“  u Međurečju (opština Ivanjica), Rade Peruničić, prosledio nam je obaveštenje o radionici koju je održao 19. maja, u kombinovanom odeljenju u kojem uči devet učenika prvog razreda, sedam učenika četvrtog razreda, uz tri predškolca, a koje uspešno vodi učiteljica Danka Lišanin.

Dana 19. maja 2023. godine u  školi „Vučić Veličković“  u Međurečju sprovedena je radionica kao posebna podrška u obrazovnom pogledu učenicima predškolskog uzrasta, kao i učenicima 1. i 4. rareda.

Na temu „Stem sa mamom i tatom: Aktivnosti za decu i roditelje“ naaučili na vebinaru – primenili u praksi, nastavnik biologije  Rade Peruničić svoja saznanja sa vebinara preneo je u učionici zajedno sa učiteljicom Dankom Lišanin.

Pri izradi korišćeni su prirodni materijali: soda bikarbona, voda, so, biber, kurkuma i alkohol za dezinfekciju ruku i baloni. Кroz slikovit način učenicima je prezentovana otkrivalica napisanih nevidljivih reči, pomoću rastvora kurkume, kao i dejstvo elektriciteta, naelektrisanog balona o kosu i kupljenje bibera iz smeše bibera i soli.

Učenici su pokazali veliko zadovoljstvo prilikom eksperuimenta, predškolci su bili velika podrška zbog kojih je i sprovedena radionica.

Celokupna radionica može se videti na sajtu: https://osvucicvelickovic.edu.rs/?p=7420, kao i na sajtu STEM: https://www.stemeksperimenti.com/blog/naucne-radionice-nastavnika-radeta-sjajan-dokaz-da-je-nauka-za-sve-i-svakoga/

Tekst napisao, nastavnik biologije Rade Perunič