15. pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije održani su od 1. do 11. aprila ove godine u Kragujevcu. Na Susretima je učestvovalo 25 predstava iz različitih gradova. Dramska sekcija Gimnazije „Takovski ustanak” iz Gornjeg Milanovca učestvovala je sa predstavom „Ratko i Julijana”. Predstave su izvođene na sceni Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

 Autor teksta je Željko Hubač. Čitavom scenskom postavkom bavila se Nataša Nikolić, a glumačku ekipu činili su učenici: Jovana Marković, Đorđe Slović, Uroš Poznan, Đorđe Vidojević, Ratko Trifunović, Petar Radojičić, Marija Mićović, Sanja Ilić, Đorđe Krčmarević, Katarina Kandić, Jovan Jakovljević, Igor Dražović, Helena Glišović-Lukić, Vuk Đunisijević, Danica Vučetić, Nemanja Joksić, Tatjana Dimitrijević, Tamara Veljović, Luka Božović, Đerđe Jelić i Branko Stefanović.

Ekipa od 32 člana sa profesorkom srpskog jezika i književnosti Natašom Nikolić na čelu podigla je na noge publiku 3. aprila i dobila dug i gromoglasan aplauz. Da je aplauz bio zaslužen, pokazuju četiri osvojene nagrade. Čitava predstava zauzela je treće mesto, Đorđe Krčmarević dobio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu i Jovan Jakovljević i Petar Radojičić dobili su nagrade za najbolju epizodnu mušku ulogu.

Đorđe Krčmarević: Meni stvarno ova nagrada nije bila ni na kraj pameti, još uvek nisam svestan da sam je dobio. Ovo je republički nivo takmičenja i doći po prvi put i osvojiti četiri nagrade, nije mala stvar. Zahvaljujem se celoj ekipi zajedno sa glumcima i nosačima i ima još tu dosta ljudi. Bez njih ova nagrada nikad ne bi bila ista.

Jovan Jakovljević: Pohvalio bih, pre svega, celu ekipu i profesorku i zahvalio bi im se. Grad Kragujevac bio je fenomenalan domaćin, Susreti su sjajno organizovani. Ova nagrada je meni dokazala da se svaki trud nagrađuje. Iako nisam još profesionalni glumac, a iskreno se nadam da ću biti, potrudiću se da svoju ljubav prema glumi i srce na sceni zadržim još dugo.

Petar Radojičić: Jako sam se obradovao zbog reakcije publike u Kragujevcu i, naravno, zbog nagrade. Nisam očekivao da se onako napuni sala jer ipak su to školske predstave. Vredno smo radili i rezultati nisu izostali.

Nataša Nikolić: Želela bih u ovom momentu da istaknem svoju ulogu prosvetnog radnika, koja u ovakvim trenucima biva obojena pravim bojama. Osamnaest meseci angažovanja i rada na ovoj predstavi samo je segment mog posla. Veoma sam ponosna i obećavam još veće uspehe sa svojim učenicima.